Over halvparten av de spurte, 52,1 prosent, mener at han bør fortsette, viser en spørreundersøkelse som InFact har laget for VG. 30,7 prosent av de spurte mener Stoltenberg bør gå av. 17,2 prosent vet ikke om han bør gå av eller fortsette.

I en undersøkelse Norstat har gjort for NRK, svarer 72 prosent nei på spørsmål om Stoltenberg bør gå av som statsminister etter 22. juli-kommisjonens kritikk. 21 prosent synes Stoltenberg bør gå, mens 6 prosent har svart at de ikke vet.

I en lignende undersøkelse av Norfakta for de fire avisene Bergens Tidende, Adresseavisen, Stavanger Aftenblad og Aftenposten svarer 19 prosent at de mener Jens Stoltenberg bør gå av som statsminister. 32 prosent sier at de har svekket tillit til statsministeren etter offentliggjøringen av kommisjonens rapport. 54 prosent sier tilliten er uendret, mens 7 prosent sier tilliten har økt, ifølge Norfakta sin undersøkelse.

Jens Stoltenberg sier til NRK at tallene er et uttrykk for støtte til arbeidet som skal gjøres framover.

— Først og fremst så oppfatter jeg det som en støtte til et veldig viktig arbeid som mange skal gjøre, men som jeg har det øverste ansvaret for som statsminister. Det handler om å gjennomføre mange store og små tiltak og endre en kultur, en holdning til risiko, sier han. (©NTB)