— Mange ganger har jeg tenkt at det hatet en kvinne som meg utsettes for, det er rart at det kalles fremmedfiendtlighet. Jeg er ikke fremmed. Jeg er født i Norge, sa Tajik da hun åpnet årsmøtet i fylkeslaget.

Det har stormet rundt Tajik etter at VG torsdag skrev at hun og 80 prosent av den yngre Ap-gruppen på Stortinget vil avskaffe monarkiet og innføre republikk i Norge.

I sakens kommentarfelt ble ord som landssvik, forræderi og forbrytelse flittig brukt om Ap-politikeren. Avisen måtte stenge rekordmange ute fra kommentarfeltene på grunn av det hatske nivået på meldingene som kom.

— Store deler av mitt voksne liv har handlet om å stå til tjeneste for Norge. Når jeg en dag dør blir jeg gravlagt i Norge. Det jeg utsettes for er ikke fremmedfiendtlig. Det er bare fiendtlig, fortsatte Tajik fra talerstolen.

Tajiks rådgiver Svein Tore Bergestuen understreker overfor NTB at lørdagens uttalelse om egen bakgrunn er de samme Ap-politikeren kom med i fjor høst og gjentok senest på landsstyremøtet til Arbeiderpartiet tidligere denne uken, før VGs artikkel ble publisert. (©NTB)