De to ble drept da de åpnet ild mot det føderale mexicanske politiet som hadde omringet en bygning i ørkenen i Sonoyta, rett over grensa for Lukeville i Arizona fredag, ifølge mexicanske myndigheter. De øvrige 22 overga seg, og større mengder våpen og narkotika ble beslaglagt, heter det.

USAs immigrasjons— og tollmyndighet ICE omtaler aksjonen som et sterkt tilbakeslag for kartellet, få uker etter at Sinaloas leder, Joaquín «El Chapo» Guzmán ble pågrepet.

— På grunn av operasjonens delikate karakter, ble den gjennomført med den ytterste diskresjon for å opprettholde overraskelsesmomentet, samt sikkerheten til de mexicanske politistyrkene som utførte den, sa talsperson Gillian Christensen i ICE i en uttalelse lørdag.

USA og Mexico samarbeidet om aksjonen, som oppgis å være rettet mot høytstående medlemmer i narkotikakartellet. Sinaloa-kartellet har smuglet store mengder narkotika, kontanter og våpen mellom de to landene, påpeker ICE.

USA og Mexico har styrket samarbeidet i forsøket på å knuse organisasjonene som årlig smugler narkotika for flere milliarder dollar over grensa. (©NTB)