Vedtaket som ble fattet fredag innebærer lisensfelling av 37 ulver i Oslo, Akershus, Østfold og Hedemark. Av de 37 ulvene med fellingstillatelse, er 24 innenfor ulvesonen. I Vest-Norge og Oppland er det lisensfellingskvote på tre ulver hver, mens det i Midt-Norge og Sør-Norge er lisensfellingskvote på til sammen fire ulver.

— Dette er en utrydningsordre på norsk ulv, sier Sunniva Holmås Eidsvoll (SV), som sitter i rovviltnemnda for Oslo, Akershus og Østfold for SV. Innstillingen ble vedtatt med 6 mot tre stemmer. Stemmene imot kom fra SV og MDG.

— Vedtaket vil gjøre ulvebestanden mer sårbar og øker risikoen for innavl. Vi vil oppfordre regjeringen til å stanse hele eller deler av jakten, sier Rasmus Hansson, som er biolog og stortingsrepresentant for MDG.

Leder for Stortingets miljøkomité, Ola Elvestuen (V), understreker at ulven ble fredet i Norge i 1973 og at den fortsatt står på rødlisten over utrydningstruede arter.

— Vi bryter også våre internasjonale forpliktelser når det gjelder hold av store rovdyr. Vi nærmer oss faretruende grensen for ulv som vi må ha for å ivareta forpliktelsene vi har etter Bern-konvensjonen. (©NTB)