En lege anbefalte at flygeren burde ha vært innlagt på psykiatrisk sykehus to uker før han styrtet flyet i en fjellside i Alpene på vei fra Barcelona til Düsseldorf 24. mars i fjor.

Den franske havarikommisjonens (BEA) granskere viser i rapporten til denne legens anbefaling, og konkluderer med at annenflyger Andreas Lubitz (27) på tidspunktet for flystyrten, hadde symptomer som lignet på de han også hadde i desember 2014. Da ble han diagnostisert med psykotisk depresjon.

Granskningsleder Arnaud Desjardin peker på at Lubitz i månedene før flystyrten konsulterte seg med flere leger, men verken flygeren selv eller legene varslet luftfartsmyndighetene eller arbeidsgiveren.

Obduksjonen av Lubitz har påvist spor av de antidepressive medikamentene Citalopram og Mirtazapine, samt sovemedisinen Zopiclone.

BEA-leder Remi Jouty medgir at det med dagens lovverk er mulig for flygere å gå på jobb mens de bruker antidepressiver, uten at de trenger å varsle arbeidsgiver. Dette må det bli slutt på, mener BEA. (©NTB)