Tysklands migrasjons— og asyldirektorat bekrefter at landet ikke lenger benytter seg av Dublin-avtalens mulighet til å sende asylsøkere tilbake til det første EU-landet de ankom.

— For EU-kommisjonen er dette en anerkjennelse av at vi ikke kan la medlemslandene ved de ytre grensene håndtere det store antallet asylsøkere alene, sier kommisjonens talskvinne Natasha Bertaud.

De første sju månedene i år ankom nesten 340.000 flyktninger og migranter EU. Tyskland venter å motta rekordmange 800.000 asylsøkere innen året er omme.

Dublin-avtalen betyr i praksis at land som Hellas og Italia mottar store mengder søknader fra migranter som ankommer over Middelhavet. Mange migranter blir også først registrert i andre land, fordi kapasiteten er sprengt langs Unionens grense.

Amnesty International har tidligere bedt europeiske land om å slutte med Dublin-returer av syriske flyktninger. Fram til juli ble 57 syrere uttransportert fra Norge i henhold til Dublin-avtalen, ifølge Politiets utlendingsenhet. (©NTB) (©NTB)