I enpressemeldingskriver politiet at 22-åringen er født i Danmark og er kjent for politiet for en rekke kriminelle forhold, blant annet for vold og brudd på våpenloven.

Politiet har ikke offentliggjort mannens navn, menEkstra Bladetskriver at kilder bekrefter at han heter Omar Abdel Hamid El-Hussein. Avisen skriver at han ble sluppet ut av fengsel for bare to uker siden.

To pistoler

Mannen var i besittelse av to pistoler da han ble skutt av politiet natt til søndag.

Politiet gjentar i pressemeldingen at alt tyder på at den samme personen løsnet skudd både mot debattmøtet i kulturhuset Krudttønden og ved synagogen i sentrum av København.

Klokken fem natt til søndag ble politiet oppmerksomme på en mann som passet til beskrivelsene de hadde av mannen som drepte en jødisk vakt utenfor synagogen.

Da politifolkene ankom stedet, svarte mannen på politiets rop med å åpne ild. Politiet skjøt tilbake og drepte ham.

Fant våpen og klær

I området rundt fant politiet klær og et automatvåpen som kan knyttes til angrepet mot kulturhuset lørdag ettermiddag. Det skal den videre etterforskningen bringe på det rene, skriver politiet i pressemeldingen.

Politiet har foreløpig ikke kommentert meldingene om at en rekke personer er pågrepet i andre aksjoner i den danske hovedstaden søndag.

Dette er kjent om den antatte terroristen i København

  • Mannen var 22 år gammel og født og oppvokst i Danmark.

  • Han var kjent av politiet fra før, blant annet for vold og brudd på våpenloven. Han var også kjent fra gjengmiljøet.

  • Ifølge sjefen for det danske sikkerhetspolitiet (PET) var mannen i deres søkelys.

  • Mannen har en form for tilknytning til området rundt Nørrebro stasjon i København. Ifølge politiet oppholdt han seg i Mjølnerparken i løpet av lørdag og natt til søndag. Han har også vært i Svanevej, der han ble drept av politiet.

  • I politiets etterlysning ble han beskrevet som rundt 185 centimeter høy, atletisk bygd og med arabisk utseende, lys i huden og med svart, glatt hår. Han hadde mørk jakke og bukser.

  • Var bevæpnet med to pistoler da han ble skutt og drept.

  • Politiet har i området rundt Svanevej og Mjølnerparken funnet et automatvåpen, trolig en maskinpistol eller en automatrifle, og klær de antar tilhørte gjerningsmannen.

  • Politiet har sagt at mannen trolig handlet alene, og at det ikke er noe som tyder på at han har vært i konfliktområder som Syria eller Irak.

(Kilder: Politiet, NTB, Ritzau)