Meredith McIver sier hun har levert sin avskjedssøknad etter at hun ble anklaget for plagiat, men at Donald Trump har avvist den. I en uttalelse onsdag forklarer taleskriveren hvorfor Obamas landsmøtetale fra 2008 kom til å ligne på talen som kona til den republikanske presidentkandidaten holdt i Cleveland mandag.

I en telefonsamtale med taleskriveren leste Melania Trump opp utdrag fra talen til førstedame Obama, en person hun alltid hadde likt, forklarer McIver.

— Jeg skrev dem ned og senere brukte jeg noen av formuleringene i utkastet som til slutt endte opp som den endelige versjonen av talen, sier McIver onsdag.

— Jeg sjekket ikke fru Obamas taler. Det var min feil, og jeg er fryktelig lei for kaoset jeg har skapt for Melania og for Trump-familien, samt for fru Obama. Det var ikke vondt ment, sier taleskriveren i et brev offentliggjort av Trumps valgkampstab.

Plagiatanklagene har fullstendig dominert mediedekningen av Republikanernes landsmøte, som startet mandag i Cleveland i delstaten Ohio. Trumps stab har avvist alle anklager om plagiat og sier likhetene mellom de to talene var tilfeldig. (©NTB)