Skotske politimyndigheter har søndag kveld bekreftet identiteten på den britiske statsborgeren som var blant de 13 som omkom i fredagens helikopterulykke ved Turøy. Det skriver Bt.no.

Etterlater seg to barn

41 år gamle Iain Stuart fra Aberdeen-området i Skottland var en av passasjerene i ulykkeshelikopteret. Han jobbet for oljeentreprenørselskapet Halliburton.

«Vi som familie er sønderknust over tapet av Iain i fredagens tragiske helikopterulykke i Norge. Iain var en kjærlig ektemann og hengiven far til sine to barn. (...) Han var en omsorgsfull sønn, bror, onkel og venn til så mange», heter det i en uttalelse fra Stuarts familie, videreformidlet av skotsk politi.

Stuarts familie ønsker videre å takke for all den støtten de har fått siden ulykken.

Flere i 41-åringens lokalmiljø markerte i helgen at de hadde mistet en av sine, skriver den britiske avisen The Guardian. Stuart var medlem i Brechin golfklubb, der de flagget på halv stang lørdag.

Italiener bekreftet død

Stephen Rennie, leder i golfklubben, sa følgende til avisen:

— Hele klubben er sjokkert og triste for å høre de tragiske nyhetene om Iain. Han var et svært populært medlem av klubben, og tankene våre går til familien og vennene hans i denne vanskelige tiden.

Tidligere søndag ble det kjent at den italienske piloten Michele Vimercati (44) var blant de omkomne. Ifølge den italienske avisen Varese News hadde Vimercati bodd seks år i Bergen.

Han jobbet for helikopterselskapet CHC og var opprinnelig fra en liten by utenfor Milano.

Det italienske konsulatet opplyser at han etterlater seg en samboer som bor i Bergen, mens resten av familien, hans mor og far bor i Italia.

Familien er søndag formiddag på vei til Norge, får Aftenposten opplyst.

Vimercati er fra byen Varese, som ligger nord i Italia, opplyser konsulatet.

Svært erfaren

44-åringen var en svært erfaren pilot, og jobbet for CHC da ulykken skjedde. I Norge hadde han gått igjennom Luftfartsverkets kurs for å bli kontrollant.

Dette innebærer at Luftfartsverket har gitt ham det sjeldne ansvaret om å avgjøre om andre piloter var skikket til å fly, skriver VG, som først omtalte at piloten er blant de omkomne.