LILLESAND: Totalt har nå 61 ansatte ved bedriften fått varsel om permittering. 39 av dem er ansatt ved avdelingen i Lillesand og 22 ved avdelingen på Eydehavn.

— I januar fikk 32 ansatte permitteringsvarsel. 20 av dem er også blitt permittert, resten er satt på midlertidige oppgaver, særlig på Eydehavn. Nå har vi måttet sende varsel til ytterligere 29. Mest sannsynlig må alle de ut i permittering når fristen på 14 dager er omme, sier administrerende direktør Lars Petter Maltby ved Saint-Gobain Ceramic Materials AS.

Redusert etterspørsel

Årsaken til permitteringene er redusert ordreinngang. Ifølge en pressemelding sendt ut tirsdag opplever bedriften en svikt i etterspørselen etter silisiumkarbid. Saint-Gobain leverer silisiumkarbid til blant annet bilindustrien, og ifølge pressemeldingen er etterspørselen her redusert med nærmere 50 prosent.

Maltby legger vekt på at bedriften har tatt et bevisst valg av permitteringer fremfor oppsigelser:

— Vi har to fremtidsrettede produktgrupper som vil kreve større bemanning på sikt: Underleveranser til solcelleindustrien fra verket i Eydehavn, og materiale til filtre som renser utslippene fra dieselbiler. Det lager vi i Lillesand. Solcelleindustrien ser ut til å klare seg godt, og kommende miljøkrav til bilprodusentene vil bety at flere vil måtte kjøpe vårt produkt, sier han.

Forventer vekst i solcelleindustrien

Leveransene til solcelleindustrien går ifølge bedriften som forventet. Sju permitterte medarbeidere vil bli engasjert til et investeringsprosjekt på Eydehavn, for å møte en forventet vekst i solcelleindustrien fra sommeren 2009. Selskapet har 270 ansatte på Sørlandet. 160 av dem jobber i Lillesand og 110 på Eydehavn i Arendal.