Tidligere i år ble to av pavens duer drept av en måke og en kråke foran et forferdet publikum på Petersplassen.

Onsdag gjenga blant annet nyhetsbyrået AFP en sak fra det katolske ukebladet Credere om at Vatikanet hadde anskaffet rovfuglen Sylvia for å passe på duene. Den hadde fått spesialtrening i Nord-Italia og var blitt en del av Sveitsergarden, pavens livgarde, skrev det italienske bladet.

Men en tjenestemann i Vatikanet sier til AFP at saken var «en aprilsnarr de har plukket opp». Artikkelen, som også ble siterte av en rekke aviser, skal stå på trykk i Credere-utgaven som kommer ut torsdag.

Duer blir etter tradisjonen sluppet fri fra Vatikanet noen ganger i året som et fredssymbol. Men da to barn slapp fri to hvite duer fra et vindu på Petersplassen 26. januar i år, ble duene angrepet og drept. Hendelsen fikk bred omtale i medier verden over.

Å bruke spesialtrente rovfugler for å holde uønskede fugler unna er ikke en ny idé. De blir blant annet brukt for å holde duer unna fotballkamper og flyplasser. Bare noen kilometer unna Vatikanet og Peterskirken i Roma har rovfugler blitt brukt for å hindre at dueskitt ødelegger oldtidsmonumentet Colosseum. (©NTB)