– Hun fortalte selv at hun hadde blitt voldtatt. Vi er interessert i å snakke med vitner som har vært i området rundt funnstedet på Langkaia ved Havnelageret i Oslo natt til fredag i tidsrommet mellom 2.45 og da hun ble funnet rundt 6.30, sier vaktleder Øyvind Torgersen ved Kriminalvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Den norske kvinnen i slutten av 30-årene ble sendt til overgrepsmottaket på legevakta i Oslo og er ferdig undersøkt.

Torgersen vil ikke gi noen opplysninger om hvilke andre funn som underbygger voldtektsmistanken, eller hva som førte til at kvinnen mistet bevisstheten.

– Vi er selvsagt interessert i å snakke med personer som kan ha sett noe i det aktuelle tidsrommet. Vi har allerede avhørt en del vitner, sier Torgersen.

Skal avhøres

– Hun er avhørt, og etterforskerne skriver ut avhøret nå. Vi arbeider fortsatt med saken, men kan foreløpig ikke gi noen flere opplysninger, sier fungerende vaktleder Jørn Nilsen til NTB i 18-tiden fredag.

Politiet har heller ikke gitt noen ytterligere opplysninger om kvinnen.

Området like utenfor Havnelageret ved Bjørvika ble sperret av etter funnet. Kriminalteknikerne avsluttet sine undersøkelser på stedet fredag formiddag. De har blant annet tatt med seg flere gjenstander som er funnet på stedet som kan ha tilknytning til hendelsen.

Sjekker overvåkingskameraer

Innsatsleder Arve Røtterud i Oslo politidistrikt sa til NRK at politiet kan ha video av selve hendelsen siden det er overvåkingskameraer området. Det var fredag kveld ikke kjent om de har fanget opp noe av interesse.

– Vi har hentet inn materiale fra kameraer. Sedelighetsavsnittet har også vært inne i bildet og har gjort en del arbeid, så vi har ikke den fullstendige oversikten, sier Nilsen.