I etterforskningen av helerisaken mot Holstad og Imram Saber, kjent som Onkel Skrue i kriminelle miljøer, ba Oslo politidistrikt om tilgang til innholdet i hans kommunikasjon med en rekke samfunnstopper, noe Borgarting lagmannsrett sa ja til, skriver VG.

Holstad mener ifølge avisen at politiet kommer til å innhente Facebook-informasjon om både statsråder, stortingspolitikere og kjendiser.

— Begge har allerede gitt samtykke til utlevering av all eventuell kommunikasjon mellom Holstad og Saber på Facebook. Dette handler om personlige opplysninger om flere tusen mennesker, og er et helt unødig inngrep i deres privatliv, sier Sabers advokat Øystein Storrvik til avisen.

Advokat Jon Wessel-Aass som har jobbet i en årrekke med personvernsaker, er overrasket over hvor vidt kjennelsen fra lagmannsretten går.

— Det virker helt uproporsjonalt - det er en helt ekstrem mengde kommunikasjon mellom veldig mange mennesker. Det er virkelig noe helt annet enn telefondata. Det er viktig at Høyesterett prøver dette, og at man får belyst hva dette faktisk innebærer, sier advokaten. (©NTB)