Lørdag ble tre år gamle Haron, som i november ble returnert til krigsherjede Jemen, bitt flere ganger i ansiktet på flykningmottaket der familien bor, melder VG.

Haron er en av de tre brødrene til Shaimaa (11), som ble tvangsreturnert til Jemen sammen med sin mor og tre søsken i november i fjor.

Det var Bergens Tidende som først skrev om da den lille jenta ble hentet på barneskolen i Lillesand, og sendt ut av landet sammen med familien. Hun har siden blitt et symbol på norsk asylbarnpolitikk.

Haron, som frem til november hadde bodd i Norge hele sitt liv, kom gråtende hjem til mamma Afran Yusuf lørdag. Den lille gutten hadde store bitemerker på begge kinnene, forteller leder for familiens støttegruppe Naciye Øzturk til VG.

Bitt i ansiktet

Han hadde blitt bitt flere ganger av et annet barn i flyktningmottaket familien nå bor på, og blødde kraftig fra ansiktet.

Familien holder til på et flyktningmottak i bydelen Dar Sam i hovedstaden Saana. Det var her gutten på tre år ifølge familien ble holdt nede og bitt av et annet barn.