Blant oppdagelsene politiet har gjort etter at de det siste året har rullet opp et større dopingmiljø, er at både ansatte i politiet og andre statlige etater har figurert på lister over kunder, skriver Bergens Tidende. Omsetningen av store mengder ulovlige preparater har gått over to dopingbørser på internett. Etterforskningen startet på Østlandet i fjor, men siden har også politiet i Bergen pågrepet en rekke personer i saken.

Flere ansatte i politiet har fått opprettet straffesaker mot seg etter at det er avdekket at de kan ha brukt dopingmidler. Det er bare tre år siden bruk av doping ble straffbart. Visepolitimester Olav Valland ber Politidirektoratet om råd for hvordan sakene skal håndteres.

«Vi anmoder med dette Politidirektoratet om å redegjøre for hvordan disse sakene skal håndteres i etaten, og ta stilling til om bruk av doping skal være grunnlag for suspensjon og avskjed etter tjenestemannsloven.», skriver Valland.

Valland er også bekymret for at etterforskningen av saken kan bli skadd. Ettersom flere av de aktuelle tjenestemennene kan ha tilgang til opplysninger fra den omfattende etterforskningen, er det gjennomført endringer organiseringen av politiet i Bergen. (©NTB)