DHAKA: – Vi har hentet ut 20 døde mennesker. De fleste var brutalt hogd til døde med skarpe våpen, sa brigadegeneral Nayeem Ashfaq Chowdhury til pressefolk i hovedstaden Dhaka lørdag.

En annen offiser i hæren opplyser at alle gislene som ble drept på en restaurant i hovedstaden, var utlendinger.

– De fleste er italienere eller japanere, sier løytnant Shahab Uddin til nyhetsbyrået AFP.

Statsminister Sheikh Hasina i Bangladesh bekrefter at flere sivile ble drept i terroraksjonen i Dhaka. Minst 13 gisler er reddet, og én av gjerningsmennene er pågrepet i live.

– Dette var en ekstremt avskyelig handling, konstaterte statsministeren i en TV-sendt tale lørdag.

Flere medier har meldt at over 30 personer ble tatt som gisler i restauranten, noe som betyr at et betydelig antall kan ha blitt drept. Det bekreftede antallet dødsofre vil bli opplyst senere lørdag, ifølge Hasina.

Tidligere har hæren i landet hevdet at 14 gisler ble reddet i live. Ifølge Hasina ble 13 gisler reddet og én gjerningsmann pågrepet. Seks andre angripere ble drept.

– Skal rykkes opp med roten

Ekstremistgruppa IS har påtatt seg ansvaret for terroraksjonen, men om angrepet virkelig ble styrt av IS-ledelsen i Syria, er uklart.

– Hva slags muslimer er disse folkene? De har ikke noen religion, sa Hasina i sin tale.

– Folk må motstå disse terroristene. Min regjering er fast bestemt på å rykke terrorisme og militant virksomhet opp med roten i Bangladesh.

En rekke av gislene som ble tatt til fange på restauranten fredag kveld, var utlendinger. Sju japanere er fortsatt meldt savnet. Det skal også være en rekke italienere blant gislene.

Kraftig skuddveksling

En fotograf i Dhaka fortalte ved 7.30-tiden lørdag morgen lokal tid at han kunne høre en kraftig skuddveksling idet spesialstyrkene slo til mot restauranten, over ti timer etter at gislene ble tatt.

Noe senere ble det opplyst at aksjonen var over og at gjerningsmennene var drept.

Restauranten Holey Artisan Bakery ligger i bydelen Gulshan og er populær blant utlendinger, diplomater og bangladeshiske middelklassefamilier.

Både Nordic Club, der folk fra nordiske land ofte møtes, og Qatars ambassade ligger rett ved restauranten. Utenriksdepartementet opplyser til NTB lørdag morgen at de ikke har opplysninger som tyder på at nordmenn er rammet av terroraksjonen. (©NTB)