Tyldum fikk den prestisjetunge Hollywood Director Award under prisutdelingen i Hollywood natt til lørdag, melder Aftenposten.

«The Imitation Game» har blant andre Benedict Cumberbatch og Keira Knightley på rollelista. Cumberbatch fikk prisen for beste mannlige skuespiller i Tyldums film under nattens prisutdeling i Hollywood.

Hollywood Film Awards er sesongens første store filmpris og gir en klar pekepinn på hvem som kan vinne Oscar-statuettene neste år.

Morten Tyldum har allerede fått flere priser for sin britisk-amerikanske film. Tidligere i høst fikk han publikumsprisen for «The Imitation Game» under filmfestivalen i Toronto. Tre av de siste seks årene har publikumsvinneren i Toronto endt opp med en Oscar-statuett for beste film. Filmen fikk også publikumsprisen under den internasjonale filmfestivalen i amerikanske Hamptons.

«The Imitation Game» forteller historien om matematikeren og kryptografen Alan Turing, som spilte en nøkkelrolle i å knekke nazistenes Enigma-kode under 2. verdenskrig. Turing var homofil og ble dømt for dette på 1950-tallet. I desember i fjor ble han benådet av dronningen, 59 år etter at han tok sitt eget liv. (©NTB)