Fylkesmannen gjør dette etter at Dagbladet sist uke skrev at polsknorske Agnieszka Bryn, som jobber som kommunikasjonssjef i Human-Etisk Forbund, i en årrekke har vært registrert som medlem av St. Olav menighet i Oslo uten at hun selv var klar over det.

Den katolske kirke i Norge har i dag mer enn 120.000 medlemmer, mer enn en dobling de siste fem årene. Medlemstallet gjør at Den romersk-katolske kirken i Norge vil få 130 millioner kroner i offentlig tilskudd neste år. Nå må kirken redegjøre for hvordan den fører inn medlemmer i sitt medlemsregister.

— Vi må følge opp denne saken, sier avdelingsdirektør Merethe Helstad i juridisk avdeling hos Fylkesmannen til Dagbladet.

Den katolske kirke i Norge kan ikke forklare hvordan Bryn har havnet i medlemsregisteret, men biskop Bernt Eidsvig sier han ønsker en gjennomgang velkommen.

— Vi ønsker naturligvis at våre rutiner skal være i overensstemmelse med norsk lov, og vil samarbeide med myndighetene for å sikre dette, sier biskopen i en pressemelding tirsdag kveld. (©NTB)