København: – Jeg kan bekrefte at kronprinsen og kronprinsessen var om bord i dette flyet. De hadde vært i København for å feire kronprinsesse Marys 40-årsdag, sier kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet til VG Nett.

Det var da SK 1462 skulle ta av fra Kastrup mot Gardermoen at den ene motoren havarerte og forårsaket røykutvikling i kabinen.

Tilløp til panikk

En av passasjerene som var om bord i flyet forteller at det var tilløp til panikk da dramatikken oppstod.

– Flyet var litt forsinket på grunn av avising. Da vi skulle ta av ga kapteinen full gass. Da kom det et smell fra den ene motoren, flyet stoppet og det kom mye røykutvikling, sier Jørgen Bruaset til VG Nett.

– Det var fullstendig kaos og folk var livredde, forteller han.

Har flyskrekk

Kronprinsesse Mette-Marit, som lenge har slitt med flyskrekk, skrev følgende om den dramatiske hendelsen på sin Twitter-profil kort tid etter at motorhavariet var et faktum:

— Ok, my morning turned out a bit more exciting than expected.. Phew..#stllnotentirelyoverflighthopia

SAS avdramatiserer imidlertid hendelsen.

– Jeg kan bekrefte at et fly i København har blitt evakuert etter røykutvikling i kabinen. Røykutviklingen kom som følge av et motorhavari, sier informasjonskonsulent Monica Hovland i SAS.

k6.JPG Foto: Trygve Indrelid, Aftenposten

Hva som var årsaken til motorhavariet er ennå ikke kjent. Flyet vil bli undersøkt av teknikere i løpet av dagen, opplyser Hovland.Senere takker kronprinsessen de ansatte for deres håndtering med følgende melding på Twitter:

Kronprinsesse Mette-Marit roser nå SAS crewet for en betryggende håndtering av den dramatiske hendelsen på sin Twitter-profil:

— En varm takk til et flott SAS crew som tok godt vare på alle passasjerer..#peoplewhomakeyoufeelsafe

Flyet til Oslo skulle opprinnelig ta av fra Kastrup søndag morgen klokken 08.15. Men passasjerene må belage seg på forsinkelser mens SAS forsøker å få booket dem på andre fly til Oslo.