– Jeg kan bekrefte at politiet i helgen pågrep en politiker for utøvelse av trusler. Det dreier seg om paragraf 264 og 263 i straffeloven, sier politiadvokat Tea Sletto Øverseth i Øst til VG.

Ifølge VG , som først meldte om saken, er det Frp-politikeren Mazyar Keshvari som er pågrepet. Det samme skriver Aftenposten.

Keshvari skal være siktet etter paragraf 264 og 263 i straffeloven. Førstnevnte omhandler grove trusler og har en strafferamme på inntil tre års fengsel.

Skal ha beslaglagt våpen

– Ved avgjørelsen av om trusselen er grov skal det særlig legges vekt på om den er rettet mot en forsvarsløs person, om den er fremsatt uprovosert eller av flere i fellesskap, og om den er motivert av fornærmedes hudfarge, nasjonale eller etniske opprinnelse, religion, livssyn, homofile orientering eller nedsatte funksjonsevne, heter det i lovparagrafen.

Politiet vil foreløpig ikke gå nærmere inn på hva slags trusler de mener politikeren har framsatt, eller hvem de var rettet mot.

– Det er utøvelse av trusler. Inntil videre holder vi kortene tett til brystet, og vi vil ikke gå nærmere inn på hva de dreier seg om, sier politiadvokaten.

Ifølge VG skal det ha blitt gjort beslag av våpen i Keshvaris bolig.

Erkjenner ikke straffskyld

Stortingsrepresentantens advokat ønsker ikke å kommentere saken, men sier til VG at klienten ikke erkjenner straffskyld.

– Jeg henstiller til pressen om ikke å identifisere ham, sier advokat Bjørn Stordrange til Aftenposten.

Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi sier at siktelsen mot Keshvari er svært alvorlig.

– Siktelsen mot Keshvari er svært alvorlig. Vi vet han har vært gjennom mye det siste halvåret, og at han har hatt det tungt. Nå må politiet få tid til å gjøre jobben sin, sier Limi i en SMS til NTB.

Politiet vil ikke opplyse hvorvidt Keshvari avga forklaring mens ble holdt i arrest i helgen. Han ble løslatt søndag.

– Vi vil fortsette å etterforske saken på vanlig vis og med ordinære etterforskningsmetoder. Vi kommer tilbake med ytterligere informasjon dersom vi anser det riktig å gå ut med mer, opplyser politiadvokaten.