Reiserådet fra det amerikanske senteret for sykdomskontroll og forebygging (CDC) kom etter at 10 nye tilfeller av zikasmitte ble bekreftet mandag, noe som fører tallet opp til totalt 14 tilfeller siden fredag.

Advarselen mot zikaviruset gjelder Wynwood, en bydel nord for sentrum av Miami, kjent for å være et kunstnerstrøk og med mange populære restauranter. Det er antatt at alle de 14 personene har blitt smittet i dette området.

Ifølge Florida-guvernøren Rick Scott har smitten trolig skjedd via myggstikk. Det var forrige fredag at helsemyndighetene opplyste at mygg tilsynelatende har begynt å spre zikaviruset på det amerikanske fastlandet. Men myndighetene jobber fremdeles med å finne mygg som faktisk bærer viruset i Miami.

Det er bred vitenskapelig enighet om at zikavirus kan forårsake Guillain-Barré syndrom, mikrokefali og andre nevrologiske komplikasjoner.

Mikrokefali er en alvorlig nevrologisk tilstand hos nyfødte som innebærer at hodeskallen er liten, som regel et resultat av at hjernen har utviklet seg unormalt i fosterlivet. (©NTB)