Den alvorlig hjertesyke mannen døde én måned senere, og sykehuset mener det skyldes at påkjenningen var for stor, melder VG.

— Det jeg tror har skjedd her, er at man ikke har meldt det som unaturlig dødsfall da hendelsen skjedde, fordi personen først dør en måned senere. Hadde døden inntruffet mens personen lå på operasjonsbordet, eller umiddelbart etter operasjonen, så ville vakthavende lege rutinemessig ha meldt saken til politiet som unaturlig dødsfall, sier overlege Arnt E. Fiane, som leder hjerte-, lunge- og karklinikken ved sykehuset.

Helsetilsynet ble varslet om hendelsen, men det ble aldri sendt en anmeldelse til politiet. Begge deler er rutine ved et unaturlig dødsfall.

— Vi var av den oppfatning at når Helsetilsynet var inne med stedlig tilsyn, så hadde de direkte kontakt med politiet, sier Fiane.

Donorhjertet ble sendt til en annen akutt syk pasient et annet sted mens legene i operasjonsstuen i Oslo trodde hjertet var på vei. Legene vurderte at det gamle hjertet ikke kunne opereres inn igjen. Først et døgn senere fikk sykehuset tak i et nytt hjerte til mannen. (©NTB)