LILLESAND: Ken Harry Myhre er en av entreprenørene som føler seg lurt. Han hjalp Reinholdt-Meister med å sprenge ned Strømsheia ved Rona.

— I juni nektet jeg å fyre av en salve i Strømsheia før pengene var på konto. Meister hadde fristpress på seg og pengene kom sporenstreks, forteller maskinentreprenør Ken Harry Myhre fra Høvåg.

Myhre begynte for Meister i november i fjor. I mai begynte betalingsproblemene.

- KNALLTØFT.

— Nå har jeg trukket ut alle maskinene. Om jeg ikke hadde hatt faste gode kunder ville det vært «game over» for meg i sommer. Det er knalltøft for et så lite firma å ha så mye penger til gode, sier Myhre.

Myhre hevder han har 2,9 millioner kroner til gode hos Meister, og at Meisters økonomisjef nylig forsøkte å lokke med én million kroner om Myhre slettet resten av regningene.

— Det er ikke slik vi driver forretning i Norge. Jeg har jobbet land og strand rundt, men aldri hatt slike problemer som med disse tyskerne, sier Myhre.

De siste ukene har ikke Myhre fått tak i styreleder Thomas Meister. Høvdingen frykter nå at Meisters norske 100.000 kroners aksjeselskap skal smuldres opp, etter at selskapet mistet ansvaret som selvstendig underentreprenør for nye E 18. I går sendte Myhres advokat Øystein Vikstøl konkursvarsel til Meister. Har ikke Meister betalt i løpet av to uker, vil Vikstøl forberede konkursbegjæring.

Vikstøl representerer også entreprenørene Dagfinn Stormyr fra Trøndelag, O. Ager-Wick fra Arendal og Johannessen Anlegg fra Froland.

5,5 MILL.

Til sammen hevder entreprenørene å ha til gode nærmere 5,5 millioner kroner. Stormyrs krav var i utgangspunktet på tre millioner kroner, men entreprenøren fikk nettopp en utbetaling på én million kroner. Pengene kom fra Meisters selskap i Tyskland.

— De sier de har sendt mer, men det er nå ikke riktig. Jeg frykter de ikke har penger, sier Dagfinn Stormyr, som nå jobber på veianlegget for CJV E18. — Jeg kan ikke lage gratis vei for dem. Det kommer ikke på tale å gå tilbake, sier Øystein Johannessen fra Froland.

Øystein Johannessen er nyetablert som maskineier og satset på E 18 jobbing med nyinnkjøpt dumper. 235.000 kroner skal Meister skylde frolendingen, som sier han ikke har fått ei krone.

— Som nystartet har jeg trengt pengene sårt. I to måneder har jeg ventet på penger. Heldigvis har jeg nå fått leid ut maskinene til andre. Ellers ville det gått rett på dunken, sier Johannessen.

IKKE LOV Å SVARE

Thomas Meister svarer i en e-post til Fædrelandsvennen at han ikke lenger er i en slik posisjon at han kan kommentere kravene.

— Jeg har hatt en samtale med vår forretningsavdeling, og fikk beskjed om at de kan komme tilbake med en uttalelse på mandag, skriver Thomas Meister, og legger til: - Hva som vil bli uttalt, vil bli avgjort av vår advokat.