Politiet ble informert om dødsfallet fredag morgen og sendte ut en melding om dette i samråd med guttens foreldre.

– Etterforskningen av saken pågår fortsatt med avhør og undersøkelser. Politiet skal i neste uke ha en ny undersøkelse av barnevognen og får bistand av Kripos til dette, opplyser politiadvokat Eli Valheim i Vest politidistrikt.

Gutten falt ut av en sportsvogn og ble hengende fast i en stropp han fikk rundt halsen. Vogna sto inne på småbarnsavdelingen på Akasia Paradis barnehage, der ulykken skjedde i 12-tiden torsdag 3. januar. Ifølge politiet var stroppen en del av selen på vognen, som tilhørte foreldrene til gutten, skriver Bergens Tidende.

Ettåringen var i live, men ikke bevisst da han ble brakt til Haukeland universitetssjukehus. Han døde tidlig fredag morgen.

I dyp sorg

Administrerende direktør Ove-Christian Fredriksen i Akasia sier til Bergens Tidende at de er i dyp sorg.

– Vi er utrolig lei oss for det som har skjedd og beklager på det sterkeste overfor barnets familie. Våre tanker og vår dypeste medfølelse går til barnets foreldre og andre pårørende som nå står i en ufattelig vanskelig situasjon, sier Fredriksen.

Han understreker at det viktigste nå er at foreldre og pårørende får den oppfølgingen de trenger.

– Vi vil gjøre det vi kan. Vi vil også ta vare på de ansatte og passe på at de andre barna blir godt ivaretatt.

Også foreldre i barnehagen er varslet om dødsfallet.

– Dette er bare ufattelig vondt og trist, sier Jørgen Seljenes, som er foreldrerepresentant.

Sovevakter

I tillegg til at politiet etterforsker saken, har barnehagen gått gjennom egne rutiner og bestemt at de skal begynne med «sovevakter». Det innebærer at en ansatt skal ha fast tilsyn med barna som sover – både ute og inne. Ordningen ble innført umiddelbart etter ulykken.

– Slike hendelser vil naturligvis skape uro hos noen, og da er det viktig for oss å gi trygghet for at man trygt kan sende barnet sitt i vår barnehage igjen, sa administrerende direktør Ove-Christian Fredriksen til NRK etter ulykken.

Søndag 6. januar kalte Akasia-ledelsen inn til foreldremøte der mellom 50 og 60 foreldre deltok. Det går i alt 110 barn i barnehagen der ulykken skjedde.

Dagen etter ulykken holdt barnehagen stengt, men åpnet som normalt igjen mandagen etter.

Rundt 20 ansatte har fått oppfølging etter hendelsen. Barnehagen hentet også inn ekstra bemanning fra andre barnehager for å bistå dersom ansatte trengte en pause.