KRISTIANSAND: — I de mest ekstreme tilfellene har det sittet igjen bare en tredjedel av elevene, fordi resten av elevene er på ferie. Da går det ut over også dem som ikke tar fri, sier leder i oppvekststyret Mette Roth (H) til Fædrelandsvennen.

Under et møte i oppvekstyret tirsdag kveld, vedtok styret å sette i gang et arbeid for å stramme inn regelverket rundt elevpermisjoner. I dag sier regelen at kommunen kan gi permisjon til eleven i inntil 14 dager, hvis kommunen finner dette forsvarlig. Og det gjør de i dag i de fleste tilfeller, skal man tro Roth.

Hun mener det har blitt altfor enkelt å ta barna ut av skolen for å reise på ferie, og belyser hvor mange dager man faktisk har å ta av.

— Det er vel 190 skoledager i et år. Da har man 175 dager igjen å ta av, forklarer Roth.

Oppvekststyret ønsker at alle typer modeller skal belyses. Roth forklarer at det er mange muligheter, blant annet Oslo-modellen, som sier at man ikke har mulighet til å ta eleven ut av skolen. En annen modell er Moltemyrmodellen, hvor man har gått for at man kan velge selv når en ønsker å ta ut vinterferie.

— Den er jo administrativ krevende. Samtidig er Oslo-modellen veldig rigid. Vi har ikke lagt noen klar linje på hvilken modell vi ønsker, sier Roth.

Oppvekstdirektør Arild Rekve bruker samme argument som Roth, og sier det er mange dager og sier det er nok av dager å ta fri på.

— Vi skal nå vurdere sammen med skolene hva som fungerer best, sier oppvekstdirektøren.