Aust-Agder tingrett har dømt den ene somalieren, en 25 år gammel mann fra Aust-Agder, til ubetinget fengsel i fem år og ni måneder. Den andre, en 23 år gammel mann bosatt i Vest-Agder, er dømt til ubetinget fengsel i fire år og ni måneder.

De to domfelte gjennomførte voldtekten av den unge kvinnen etter tur, og ved et tilfelle ble kvinnen holdt i sjakk av den ene mens den andre gjennomførte voldtekten. Begge de to domfelte har forklart både til politiet og i retten at den seksuelle kontakten var frivillig.

Den fornærmede kvinnen har ifølge Aust-Agder tingrett gitt en sammenhengende og troverdig forklaring om de overgrepene hun var utsatt for. Det totale bevisbildet rokker ikke ved at de to har gjennomført det retten omtaler som gruppevoldtekt.

De to domfelte må i tillegg til straffen betale 275.000 kroner i oppreisningserstatning til den fornærmede kvinnen. Ifølge retten har hun fått betydelige ettervirkninger. Retten har også lagt vekt på at voldtekten ble gjennomført av flere i fellesskap og har økt offerets følelse av hjelpeløshet og ydmykelse. Dessuten pekes det på frykten for hiv-smitte og den psykiske belasting overgrepene har ført til.