Det kom så mange tilhørere til kommunestyremøtet at økonomisjef Gerd Signe Vigebo måtte trø til som stol-utsetter. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

VENNESLA: Over 20 tilhørere fulgte debatten i kommunestyresalen, noe som er helt uvanlig i Vennesla.

KrF, Frp, Høyre og Sp stemte for. Ap og Venstre stemte mot. Fra KrF stemte Tommy Ingebretsen mot, mens Solveig Robstad fra Ap stemte for.

Varaordføren sa nei

— Jeg har tvilt meg fram til nei. Jeg frykter trafikken forbi skoler. Knuseverket ligger inne i kommuneplanen. Men det gjør også store, nye boligområder. Dette skal drives i 40 år, da vil boliger komme tett på, sa varaordfører Berit Kittelsen (Ap).

— Noen sier innbyggerne er dårlig orienterte. Nei, de er engasjerte og bekymret. Som politiker ønsker jeg å høre på folket, sa Aps Geir Wehus.

KrFs Oddvar Steinsland minnet om at knuseverket har ligget inne i planverket i sju år, at det aldri har vært protester før og at alle offentlige faginstanser har sagt ja.

— Vi har hatt knuseverk på Heptekjerr, Smååsane og Hunsøya siste år. Svært få har merket noe, sa Sps Eivind Drivenes.

Trakk forslag

Høyres Bernt Slettedal trakk sitt bebuede forslag om kun å tillate verket i ti år.

— Terrengtransport opplyser at Mineraldirektoratet skal gi konsesjon. Er driften dårlig, kan vi kreve den inndratt på dagen. Det er trygt nok for meg, sa han.