TVEDESTRAND: Bevæpnet politi er nå ute og leter etter en 43 år gammel mann fra Agder. Søket vil fortsette utover kvelden.

— Vi leter i distriktet, i Tvedestrand og omegn, sier operasjonsleder Geir Ove Andersen i Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen.

Politiet i Telemark er også varslet.

Her står politiet langs E 18 ved Fiane-krysset. Foto: Ernest Boswarva

Truet politiet med våpen

Bakgrunnen for den væpnede aksjonen er at en politipatrulje oppsøkte en leilighet i Tvedestrand tidligere i dag, på jakt etter en etterlyst person.

Mannen skal ha uteblitt fra soning, ifølge Tvedestrandsposten.no.

— Da politiet kom til stedet ble patruljen møtt av en maskert mannspersn som rettet håndvåpen mot patruljen, sier Andersen til Fædrelandsvennen.

Politipatruljen var ubevæpnet og trakk seg tilbake fra leiligheten. Hendelsen ble registrert hos politiet klokka 12.39. Flere bevæpnede politipatruljer ble deretter sendt til stedet.

Fortsetter søket

— Byggkomplekset og leiligheten er gjennomsøkt etter en navngitt gjerningsmann. Han har forlatt stedet og det er uvisst hvor han befinner seg. Vi fortsetter søket etter mannen, sier operasjonsleder.

- Er mannen farlig?

— I forhold til politiet har han vist at han kan være det, men vi har ingen opplysninger om at han er farlig ellers, hvis han ikke blir presset opp mot noe.

I Grimstad har en politibil med væpnede tjenestemann tatt oppstilling ved E 18 i forbindelse med den pågående aksjonen, melder Agderposten.no.

Kan ha stukket av i bil

- Har mannen stukket av i bil?

— Det er sannynlig, men det vet vi ikke sikkert, sier operasjonsleder.

Folk ble tidligere hindret fra å oppholde seg i Hovedgata i sentrum av Tvedestrand, mens politiet var på stedet. Nå leter etter mannen andre steder i disitriktet.

Politiet ønsker ikke å gi nærmere opplysninger om hvor de leter etter 43-åringen.