GRIMSTAD: — Kvinnen døde i går, bekrefter Leif Viken, etterforskningsleder ved Grimstad politistasjon.

Lørdag 26. oktober ble to kvinner på 84 og 87 år skadet i en utforkjøring i Grimstad. Bilen de satt i ble påkjørt av en annen bil og dyttet utfor en skråning ned på en gang- og sykkelvei. Der kolliderte bilen med en steinmur.

Alvorlig skadet

84-åringen, som var sjåfør av bilen, ble moderat skadet i kollisjonen, mens 87-åringen ble alvorlig skadet. Søndag døde 87-åringen.

— Den avdøde var passasjer i bilen. Som følge av ulykken, oppsto det skader på henne som gjorde at hun døde. Det er ingenting som tyder på at det var ekstrem fart inne i bildet i kollisjonsøyeblikket. Det er flere uheldige omstendighteter her. Skadene ble nok mer omfattende og mer alvorlige, ettersom alderen på vedkommende var høy. Alderen har nok hatt betydning for utfallet, sier Viken.

Har kartlagt hendelsesforløpet

Etterforskningen av ulykken er ennå ikke ferdig. Politiet har imidlertid fått kartlagt hendelsesforløpet.

— Bilen med kvinnene sto på riksvei 420, i retning øst, og ventet på å svinge inn til Holumheia. Da kom det en bil bakfra som ikke var oppmerksom på at bilen sto stille. Denne bilen kjørte inn i bakenden til bilen med kvinnene og skjøv den over i motsatt kjørebane, forteller etterforskningslederen.

Manglet rekkverk

Bilen trillet deretter noen tiltalles meter og falt to-tre meter meter ned på en gang- og sykkelvei.

— Området var ikke sperret av med rekkverk, noe som også var uheldig. Dette er en ulykke som er tragisk for flere parter, påpeker Viken.

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet at sjåføren som kjørte inn i kvinnenes bil ikke har vært mistenkt for ruspåvirket kjøring. Førkortet til vedkommende ble beslaglagt etter ulykken. Sjåføren har nå fått tilbake førerkortet.