LYNGDAL: — Dette er rett og slett kjedelig. Vi er lei av at dette stadig skjer, sier Stein Otto Andersen, senioringeniør i Statens vegvesen, til Fædrelandsvennen.

I helga oppdaget han at fotoboksen ved Lenefjorden var utsatt for omfattende hærverk for fjerde gang i år.

Skader for 100.000

VERSTING: Fotoboksen ved Lenefjorden ble satt opp i 2008. Siden den gang har boksen blitt utsatt for hærverk utallige ganger, blant annet med skytevåpen, maling og hammer. Foto: Stein Otto Andersen

— Tidligere var det gjort skader for over 200.000 kroner så langt i år. Denne gangen er det gjort skader for over 100.000 kroner som kommer i tillegg, sier Andersen.

Han tror gjerningsmennene har brukt et slagverktøy, trolig en stor øks, til å knuse boksen.

— Slagene har vært så kraftige at deler av det som er inni boksen også er ødelagt. Det er masse hull, bulker og knust glass. Den er rett og slett hugget opp. Det er også brukt spray og linsene er malt over, sier Andersen.

- Hva tror du er grunnen til at det stadig skjer hærverk på akkurat denne fotoboksen?

— Det er ikke så mange hus rundt sammenlignet med en del andre steder hvor der er fotobokser. Men det er helt spesielt at dette stadig skjer. Jeg kjenner ikke til noen steder hvor det er gjort lignende hærverk som det er blitt gjort her gjennom en årrekke, sier han.

Skal sette opp ny

Selv om fotoboksen på strekningen for øyebikket er ute av funksjon, vil fartssyndere kunne tas igjen om ikke lenge.

— Vi vil nå ta ned boksen og sette opp en ny. Det vil skje ganske fort, sier Andersen.

Veivesenet ønsker tips fra publikum som kan ha opplysninger om hvem som står bak hærverket.

— Vi håper inderlig at noen har tips de kan komme med. Vi har også vært i kontakt med lensmannen og kommer til å anmelde forholdet.