KRISTIANSAND: 17-åringen ble kjørt bevisstløs til sykehus med ambulanse klokken 18.30. Skadene er livstruende, ifølge Sørlandet sykehus.

17-åringen skulle hoppe over fra taket til høyre, og 2,5 meter over til stilaset til venstre. Han rakk ikke over, og falt cirka 20 meter rett ned. Foto: Eva Myklebust

— En ungdom oppe på taket har forsøkt å hoppe fra en takterrasse til et annet tak via et stilas, opplyser poltiiets innsatsleder Øyvind Hægeland på stedet.- Det klarte han ikke, og falt ned. Han var sammen med to andre ungdommer som ikke hoppet, opplyser innsatslederen.

17-åringens familie ble varslet av politiet like før klokken 19.30.

20 meter

De første meldingene gikk ut på at 17-åringen hadde falt 20 meter. Fallet har skjedd fra 6. etasje, mellom 15 og 20 meter over bakken.

— Det er en ung gutt som har befunnet seg på taket til et boligkompleks. Han skal ha forsøkt å hoppe fra taket over til et stilas. Han ramlet ned i det han hoppet, da han ikke når fram til stillaset som er cirka 2,5 meter unna, opplyser operasjonsleder Mæhre.

— Personen var bevistløs da han ble kjørt til sykehuset, sier innsatsleder Øyvind Hægeland .

Sørlandet sykehus vil komme med informasjon om tilstanden til gutten så snart alle undersøkelser foreligger.

Det skal være flere vitner til hendelsen.

Hørte hylet

— Det var en som ramlet ned, forteller en mannlig nabo til Fædrelandsvennen, som ble vitne til fallet.

— Jeg så at en gutt ramlet ned fra taket. De har drevet å klatret i det stillaset i dag. Jeg så en gutt som stod på stillaset og en som stod på taket til den andre bygningen, og at de prøvde å kaste tau til hverandre. Jeg tror at de ville prøve å krysse bygningen. Jeg tipper at det tok ti minutter fra en av guttene ringte til ambulanse til den faktisk kom, men det føltes mye lenger, sier naboen.

En annen nabo hørte hyl fra gutten. Hun kom da ut og så at 17-åringen hadde falt ned.

Ble lagt i bakken av politiet

De to kameratene til personen som falt ned, ble cirka klokken 19 kjørt til politihuset i Kristiansand.

Flere mennesker ble vitne til at 17-åringen falt ned fra en bygning på Tangen.

De nektet i utgangspunktet å bli med politiet, og motsatte seg pågripelse.Fædrelandsvennen ble vitne til hvordan de to ble lagt i bakken av politiet.

Deretter kunne avisens reporter høre sparkene til den ene gutten inni politibilen et helt kvartal unna.

De to guttene er tenåringer, omkring 16 år.

Ifølge innsatsleder Øyvind Hægeland skal de to guttene være svært preget av hendelsen.

Blir ivaretatt av kriseteam

Klokka 20.30 opplyser politiet at de to kameratene blir ivaretatt av kriseteam.

— Det vil bli foretatt en samtale med guttene senere. På grunn av det guttene så, og tilstanden til guttene, ville vi ikke foreta den samtalen i kveld. Det er ingenting som tyder på at dette kan straffeforfølges, opplyser Ingrid T. Mæhre.

Krimteknikere var på stedet kort tid etter ulykken.