KRISTIANSAND: Ved 22.50-tiden mandag kveld fikk brannvesenet melding om brann i et bolighus på Holskog gård. Huset var helt overtent, og flammene stod ut av vinduene.

Gården ligger like ved Holskogkilen.

Reddet seg ut

— Det var åpne flammer ut fra andre etasje da vi kom til stedet. To personer og en hund reddet seg ut, sier politibetjent Kjell Upsahl til Fædrelandsvennen.

Etter det Fædrelandsvennen forstår, er de to personene brakt til legevakt for sjekk etter at de hadde fått i seg noe røyk.— Huset var overtent innvendig da vi kom fram. Det var flammer i hele første etasje, og de spredde seg raskt til andre etasje. Det er et gammelt trehus, og vi driver fortsatt slukningsarbeid. Det er noen timers arbeid igjen, men huset brenner ikke ned, sier utrykningsleder Erik Johannessen i Kristiansandsregionen brann og redning (KBR) til Fædrelandsvennen klokken 23.30. ## Hørte rop om hjelp

Anita Fosseli bor like ved brannstedet. Ved 22.50-tiden mandag kveld gikk hun ut for å ta seg en røyk.

— Jeg hørte rop om hjelp. Da heiv jeg og samboeren oss i bilen og kjørte rundt åsen til gården. Der så vi flammer i flere av vinduene, sier hun.

— En mann og en kvinne satt sammen med en hund utenfor huset. De sa at det ikke var flere inne i det brennende huset. Da ringte jeg brannvesenet og ambulansen, sier Terje Holskog, Fosselis samboer.

brann-holskog.JPG Foto: Tore-André Baardsen

Etterpå gikk han opp til hovedveien for å vinke inn brannvesenet slik at ikke de kjørte for langt.

Store skader

Ifølge utrykningslederen har huset fått store skader innvendig.

— Heldigvis fikk vi raskt beskjed om at det ikke var personer inne i huset. Da kunne vi konsentrere oss om å slukke brannen, sier Johannessen.

Politiet og brannvesenet fikk melding om brannen klokken 22.46.