SØGNE: — Vi har vært uten nett siden i går kveld i 21-tiden. Min bror, som har både nett og tv fra Bynett, har verken tv eller nett, forteller Gunnar Engebu i Søgne lørdag formiddag.

Flere kunder i det som tidligere het Los Bynett har vært uten nett og tv siden fredag kveld. Engebu reagerer på at kundesenteret er stengt i helgene.

— Vi har et nummer vi kan ringe, men der får du bare beskjed om å legge igjen en beskjed på en svarer. Så vil de ta kontakt første virkedag. Det er jo ikke bra nok. Dette har også skjedd tidligere i helgene. Sist var vi uten nett i to dager. Vi har ikke fått noe melding om feilen eller reduksjon på pris eller noe i ettertid, sier Engebu.

- Skal være fikset

Håkon Honningsvåg, daglig leder i Bynett, er klar over feilen i Søgne, og forteller at den nå skal være fikset.

— Vi har hatt en feil på vårt nett i en node på Torvmoen i Søgne. Vi har hatt teknikere ute i går og i dag. Vi har tatt en restart i dag, og jeg antar at feilen er fikset nå, sier Honningsvåg.

Etter det han kjenner til, var nettet oppe igjen fra 11-12-tiden lørdag. Bynett har ikke kundesenter i helgene, men ifølge Honningsvåg blir feil rettet dersom de berører mange.

— Når feil berører flere, fikser vi den. Men vi besvarer ikke kundehenvendelser i helgene, sier Honningsvåg.

- Kan berøre flere hundre

Han vet ikke nøyaktig hvor mange kunder som er berørt av feilen i Søgne.

— Men i området rundt Torvmoen bor det flere hundre mennesker, og vi har mange kunder der. I verste fall kan det berøre flere hundre kunder, men det virker ikke slik. Da hadde vi antagelig hørt det, sier Honningsvåg.

- Hvordan får dere høre om feil fra fra kunder når de ikke har noe sted å ringe i helgene?

— Vi har teknikere på døgnvakt som overvåker systemene på nettet vårt. Vi kan dermed se om det virker ut til våre kunder. Det ligger ikke i våre betingelser at vi har kundesenter i helgene. Beskjedene folk legger igjen hører vi på første virkedag. Hvis feilen kun berører en kunde, blir den fikset første virkedag, forklarer Honningsvåg.

- Får kunden reduksjon i prisen hvis de er uten nett i en lengre periode?

— Nei. Det er ikke et løfte vi har, sier han.

Bynett ble solgt fra Agder Energi til Telenor i fjor. Selkapet er nå heleid av Telenor, men de ansatte sitter fortsatt i Kristiansand.