Plast til resirkulering lå strødd over et område på 100 meter. Foto: Baard Larsen
Nettingen som dekket plasten på lasteplanet ble ødelagt, og dermed blåste den av og fløt utover E 18. Foto: Baard Larsen

GRIMSTAD: Episoden skjedde ved Grimstadporten klokka 12.40 mandag ettermiddag.

— Det er en søppeltrailer som har mistet last i tunnellåpninga til Grimstadporten, sier innsatsleder Nils Erik Usterud i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

- Farlige situasjoner

Bilen fra Norsk Gjenvinning fraktet plastavfall til resirkulering, og søppelet sperret E 18 i begge retninger. Ifølge politiets operasjonsleder skapte dette farlige situasjoner.

— Biler som kom kjørende østover har dratt med seg noe av dette utover, så det ligger spredt over et område på 100 meter, sier Usterud.

Firmaet som mistet plastavfallet jobbet med å rydde opp plastavfallet. I tillegg kom det til ytterligere én bil fra Norsk Gjenvinning som bisto med å rydde opp.

- Beklager

— Vi beklager det som har skjedd og at dette har skapt problemer for trafikantene, sier Annica Fiedler, kommunikasjonsrådgiver i Norsk Gjenvinning.

Plasten på lasteplanet var opprinnelig dekket av et nett.

— Da bilen kjørte inn i tunnelen har det blitt et slags vakuum under nettingen slik at dette har gått i stykker. Dermed har en del av lasten blåst av, sier Fiedler.

Veistengingen førte til litt køer i området. Veitrafikksentralen anbefalte omkjøring via fylkesvei 407 fram til veien ble åpnet igjen klokka 13.19.