KRISTIANSAND: — Dette var en høyst kjedelig start på dagen, konstaterer Bjerland.

På vei til jobb onsdag morgen så han at noen biler foran seg hadde kollidert ved Høiekleivene på Mosby. Bjerland prøvde å bremse, men sommerdekkene ga ham ikke feste i det hele tatt.

— Det var speilglatt, og jeg hadde ikke sjanse til å stoppe. Jeg kjørte vel i 75 kilometer i timen, og var noe treg til å bremse. Jeg seilte vel 20 meter fremover før jeg prøvde å få grep ved å manøvrere meg ut på veiskulderen, forteller Bjerland.

— Slow motion

Forsøket endte i at han kom så tett på snøskavlen at bilen ble vippet opp, og han havnet på siden i veibanen.

— Hele seilasen gikk som i slow motion, og jeg var vel egentlig ikke redd. Jeg ble heller ikke skadet, men synes det er litt flaut at jeg havnet på siden. Men det var godt at jeg ikke skadet noen andre eller traff de bilene foran meg, påpeker Bjerland.

Han skiftet om fra vinter- til sommedekk sist helg.

SKADER: Denne bilen fikk skader i uhellet. Foto: Privat

— Jeg var sikker på at nå var våren endelig kommet. Men jeg ble rett og slett tatt på senga av glatta. Nå må jeg få tak i en leiebil, og få bare kjøre forsiktig med den, fastslår han.

Han kom seg imidlertid til jobb med firmabilen, som var i kjørbar stand etter å ha blitt rettet opp av en brannbil på stedet.

Travelt for bilbergerne

Christer Borø fra Falck Kristiansand var bilberger på stedet. Han forteller at to av de fem bilene som var involvert i ulykken ble fraktet bort av Falck.

— Det var godt ingen ble skadet. Nå er det folk til stede her som driver og salter, opplyser Borø.

SKADER: Også denne bilen fikk skader i uhellet. Foto: Privat

Han forteller at Falck har hatt såpass mange henvendelser onsdag morgen at de ikke har hatt kapasitet til å betjene alle.

— Den ulykken nær Finsland måtte vi be politiet få Viking til å rykke ut på. Og i dag morges var det en utforkjøring på Ålefjær som vi må rykke ut på litt senere i dag.

Både Vegtrafikksentralen og brannvakta i Agder har meldt om glatte føreforhold i Agder onsdag morgen. Bjerland sier likevel:

— Selv kjører jeg på sommerdekk, og mener det går bra så lenge man bruker hodet