GRØNNØYD I GRESSET: Tussa på vei for å hilse på Majesteten, etter først å ha observert henne litt fra avstand. Foto: Mai Linn Opseth Tronstad
FIRE SJØBEIN: Annas andre hjem er i familiebåten. Her har hun sin egen seng. Foto: Privat
BESTEVENNER: Rett som det er må André de Vylder Larsen (5) bort og gi Anna en god klem. Foto: Mai Linn Opseth Tronstad
KJÆRLIG BITT: Anna biter i Majestetens hale. André de Vylder Larsen studerer. Foto: Mai Linn Opseth Tronstad
DE KULESTE MØTES: Sånn passe høytidelig overrekker Majesteten et innrammet bilde av Anna, rægetermometer, vannkikkert og nøkkelsnor til Anna, Sørlandets kuleste kjæledyr. Foto: Mai Linn Opseth Tronstad

Først et bjeff. Så et byks. Men snart har Hennes Majestet en ny bestevenn. Anna, nylig kåret til Sørlandets kuleste kjæledyr av Fædrelandsvennens lesere, tar den obligatoriske runden for å sniffe under den fremmedes hale. Renslig som Hennes Høyhet er, finner Anna det for godt å ta et jafs av halen. Et lekebitt, Ræga slipper unna uten varige men.

— Finnes det flere ræger? Og hvorfor har du krone, spør den minste i familien; André de Vylder Larsen på fem.

— Hun er jo en ekte dronning, forklarer Linda Valand, før dronningen selv påpeker at hun i sin form er ganske så unik.

Litt lat

Hele familien har tatt seg fri fra jobb og barnehage for å ønske oss velkommen, det er deres første kongelige besøk på Søm. Men ennå så mye glans en dronning nødvendigvis kaster, er Anna dagens hovedperson. Vi spør André hvorfor Anna er så kul.

— Hun er veldig flink til å spille fotball, og til å høre på oss. Når hun hører rare lyder, sier hun fra og passer på oss. Også er hun veldig søt.

— Det beste hun vet er å bli med på biltur. Det liker hun bedre enn å gå tur, utfyller Bengt de Vylder Larsen.

— Litt lat, altså, spør Ræga forsiktig.

— Vi kan vel si hun er bedagelig anlagt, slår Linda Valand fast.

Dangerous Voodoo

Når de først går tur, kan kommentarene om hvor fin Anna er være nokså sammenbitte. En engelskmann sa til og med "She's got a face only a mother can love".

— Det er lov å si hun er stygg. Enten elsker du engelske bulldoger, eller så gjør du ikke, ler Linda.

Anna har tidligere blitt norsk utstillingschampion. Det offisielle utstilingsnavnet er Dangerous Voodoo (!), mens Anna kommer fra "Lille, vakre Anna".

— Kjempekult at hun ble kåret til kuleste kjæledegge, synes Håkon Valand.

— Det er nok fordi hun er en engelsk bulldogg, det finnes ikke så mange av dem i Kristiansand. I tillegg er hun kraftig og bøs og ikke redd for noe.

Heller ikke for Majesteten. Møtet mellom to av Sørlandets kuleste må omsider ende. Forhåpentligvis ses vi igjen, lille, vakre Anna!