Nyter solen: Venninnene Gina Selelid (f.v.), Hanne Sagen, Sara Oline Sudengen og Vilde Kristine Malmo er først og fremst på Bystranda for å sole seg. Foto: Martine Haug Nysether
Sandslott: Tuva Lynn (f.v) og Rannei Blokhus synes deres sandslott med mest skjell er det fineste. Her sammen med Eirik og Iver Blokhus. Foto: Martine Haug Nysether

KRISTIANSAND: — Det kjennes ut som jeg er i syden, utbryter Hanne Sagen (18) fornøyd i solskinnet.

Sammen med venninnene Gina Selielid (19), Sara Oline Sudengen (18) og Vilde Kristine Malmo (18) er Sagen for første gang på Bystranda. Mens Selielid er på ferie i Mandal, er de tre andre venninnene i byen for å prøve seg på opptak til Forsvarets befalsskole.

– I dag har vi fått fri, så da måtte vi benytte sjansen til å dra på stranden etter en uke i felten, sier Sagen.

Jentene er svært fornøyde med beliggenheten til stranden, men innrømmer at de ikke har vært nede og kjent på temperaturen i vannet.

– Vi er her først og fremst for å sole oss, sier Sara Oline Sudengen, men legger til at de må ut i vannet for å avkjøle seg etter hvert.

– Flaks

Familien Brandrud fra Hadeland tilbringer sin første feriedag her på Bystranda. Familien kom til Kristiansand først og fremst for å se Kaptein Sabeltann i Dyreparken, men er svært fornøyde med at de får oppleve en slik sommerdag.

– Vi har hatt flaks, for vi er ikke vant til slikt vær. Dette er den første sommerdagen vi opplever, forteller Torstein Brandrud til Fædrelandsvennen.

Mens Tryge (4) synes det beste med å være på stranden er å bade, foretrekker storesøster Eva (6) å se på alle de fine skjellene. Men begge to er enige om at is er noe som hører hjemme på stranden.

– Solo is er best. Jeg skal spise ti iser i dag, sier Trygve mens han sutter på dagens første Solo is.

Første dag på stranden

Tuva Lynn (5), Rannei Blokhus (12) og tvillingene Eirik og Iver Blokhus (4) synes det er morsomt å være på stranden. Tiden bruker de blant annet til å bygge sandslott.

– Guttene har bygget det borteste slottet, mens vi har bygget dette, sier Tuva Lynn og peker på sandslottet som er dekorert med skjell.

Anne Sine Mathisen, mor til Rannei, Eirik og Iver, forteller at gjengen fra Trøndelag storkoser seg den første dagen på stranden. Selv om det ikke har vært strandvær de siste dagene, klager ikke Mathisen av den grunn.

– Det har vært gode temperaturer, selv om det har vært overskyet. Vi er vant til fjelluft, så dette har vært noen fine dager for oss, sier hun smilende.

Men hun legger ikke skjul på at været i dag gir mersmak.

– Været er fantastisk, dette er ordentlig ferie, sier Mathisen avsluttende.