VENNESLA: I natt startet laksefisket i flere av sørlandselvene, deriblant Otra. Kristiansanderen Klokken 06.00 halte Terje Berntsen i land en laks på 11,5 kilo.

— Jeg hadde fisket i seks timer med flue, og prøvd ut nesten hele flueboksen. Da bestemte jeg meg for å prøve med sluk, sier Berntsen til Fædrelandsvennen.

Det viste seg å være et klokt valg. På aller første kast bet storlaksen over sluken hans.

— Det var veldig gøy. Jeg kjørte fisken i 15 minutter før jeg fikk den på land, sier han.

Vant trekning

Klokken 06.20 kunne han glad og fornøyd veie fisken. 11,5 kilo stoppet vekta på.

— Det var en flott opplevelse. Jeg fisker veldig mye, men har aldri fått laks over 10 kilo. Dette er personlig rekord, sier han.

Berntsen landet storlaksen i sone 5B rød, øverst i Otra. Denne sonen regnes som den beste. Her selges det kun døgnkort, men det første døgnet er det trekning om disse kortene.

— Jeg har vært med i trekningen mange ganger, men ikke vunnet. Det kriblet litt ekstra i går kveld når jeg fikk vite at jeg kunne stå her og fiske, sier han.

Solide størrelser

Fisket åpnet ved midnatt, og Berntsen startet med en gang. Vanligvis fisker han i sone 5A blå, som går fra Ålestrømmen til Vigeland Hovedgård.

— Vanligvis tas det ikke så mye fisk i starten, men når man først får noe er de gjerne ganske store. Det ble tatt en på 9,5 kilo i sone 5A, sier kristiansanderen.

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til skal det klokken 00.30 ha blitt tatt en laks på nærmere 10 kilo.

[Her](http://212.125.211.23/FR/(S(o335p2x3hbzqrjlkz1csgmz4))/WebForm1.aspx?type=0&lang=1) kan du se fangststatistikk etter hvert som fiskerne rapporterer inn fangsten sin.