VENNESLA: Ulykken skjedde på Avfall Sørs avfallsanlegg på Støleheia rett før klokka 10 mandag. En ansatt ved Peter Løvaas kom i lastebil for å tømme en konteiner med avfall.

— Medarbeideren ble funnet bevisstløs, men han var bevisst da han ble kjørt til sykehus. Det står etter forholdene bra til, etter det vi har fått melding om, men han har fått skader i ansiktet og hodet, sier Audun Eriksen, daglig leder ved Peter Løvaas, til Fædrelandsvennen.

Britt G. Iversen, avdelingssjef på Støleheia avfallsanlegg, opplyser til Fædrelandsvennen at mannen fikk et håndtak i hodet.

lastebil-håndtak-b.jpg Foto: Odd Inge Uleberg

— I det han skulle åpne lemmen bak på lastebilen, har sannsynligvis den vært i spenn, så håndtaket på lemmen har kommet i full fart og truffet ham i ansiktet eller hodet, sier Iversen.

Kjørt til sykehus

Audun Eriksen sier det er en erfaren medarbeider som er skadet.

— Eksakt hvordan dette gikk til, vet vi ikke. Vi har aldri hatt slike uhell, men jeg har jo hørt at dette kan skje, sier Eriksen.

Ambulansepersonell tok seg klokka 10.30 av den skadede på stedet. Vedkommende ble så kjørt til sykehus.

Politiet var også på stedet. De fikk melding om hendelsen klokka 10.04. ## Internkjøring for Avfall Sør

I tillegg skal Arbeidstilsynet komme.

— Nå må vi avvente hva politiet og Arbeidstilsynet kommer frem til med tanke på låsen på disse kassene. Det er jo en helt vanlig konteinerkasse som vi bruker til å frakte bygningsavfall, sier Eriksen.

Avfallet den skadede fraktet kom fra Randesund gjenvinningsstasjon og var del av internkjøring for Avfall Sør.