Har du en lang karriere bak blåsebelgen? — Egentlig ikke så veldig lenge, sju år. Men jeg har spilt piano i tretti. Jeg har vært med i Tveit Trekkspillorkester i fire år, nå som leder.

Hvordan var overgangen fra piano til trekkspill?

— Siden jeg spiller piano, går høyresiden - den med tangentene - greit. En musikervenn lærte meg bassgangene.

Men hvordan kom en trekkspiller fra Møvig med i et trekkspillorkester i Tveit? - På et trafikkurs kom jeg sammen med en tidligere kollega. I pausen kom vi i snakk om hva vi dreiv med på fritiden. Det viste det seg at han spilte saksofon og klarinett i Tveit Trekkspillorkester, så sier han "Reidar du må bare bli med". Jeg møtte opp på en mandag for fire år siden, og har blitt værende.

Hvordan er aktiviteten? - Vi øver hver mandag og er med i mye i løpet av året, rundt 25 musikkoppvisninger. Åtte i regi av Kulturrullatoren på byens aldershjem. Vi spiller også i forbindelse med Livsglede for Eldre hver høst på UiA. Da danser folk som bare det. Vi spilte nettopp på den musikalske pikniken på Ryen. Og vi skal være med på LillesandsDa'ene i juni. Vi tar gjerne spilleoppdrag mot et lite honorar.

Du liker deg? - Det er en fin, musikalsk opplevelse og stort og ut å spille, glede andre. Vi får så mange hyggelige tilbakemeldinger.

Du var lærer. I musikk? - Egentlig var jeg språklærer, engelsk og tysk, på Møvig skole og Flekkerøy skole. Lengst på sistnevnte, 30 år. Rektor spurte ofte om jeg kunne ta musikk siden jeg spilte piano. Men jeg har ingen utdannelse i faget.

Ellers på fritiden? - Jeg er glad i å snekre. Så har jeg en veteranbil, en Mercedes, type 190, fra 1958, det året jeg fikk førerkort. Er med I Agder Motorhistoriske Klubb. Og jeg har reist mye, nesten overalt i Europa og vært flere ganger i USA, ellers Thailand og Cuba.

5. juni? - Vårt repertoar går gjennom alle slags sjangre som vals, tango, samba, rumba, quickstep, foxtrot, swing, gammeldans og marsjer, slik som "Wien bleibt Wien", en østerriksk militærmarsj.

Hvordan er rekrutteringen? - Vi er 13, ti menn og tre damer, med Torstein Rue som musikalsk leder. Yngstemann er i midten av femtiår, mens eldstemann er åtti. Vi kunne nok tenkt oss noen flere yngre, ja.