Søket etter den norske seilbåten Lady Domina, med et mannskap på fem — inkludert kristiansanderen Stian Abrahamsen (29) - er avsluttet.

Den portugisiske kystvakten har ikke funnet spor etter seilbåten Lady Domina og innstiller letingen. Hovedredningssentralen Sør-Norge vurderer det samme.

Seilbåten la ut med fem personer fra St. Martin i Karibia 3. mars med kurs mot Norge.

Tre nordmenn, en danske og en brite utgjør mannskapet. Kursen skulle settes mot Orknøyene, og deretter videre til Norge. Men det har nå gått 45 dager uten at noen har hørt fra mannskapet.

— Vi har avsluttet saken og søket inntil vi får mer informasjon. Vi har ingen spor som kan hjelpe oss med å starte søket. Vi har ikke et nødsignal vi kan gå ut ifra. Vi kan ikke søke i hele Atlanterhavet, sier Carlos Olivera, løytnant i den portugisiske kystvakten, til VG.

Det er Portugal som har det formelle ansvaret for letingen, men Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) er involvert fordi det er tre nordmenn om bord i seilbåten.

— Spørsmålet er nå hva vi skal gjøre videre. Inntil videre holder vi saken åpen, men en avslutning vil bli gjort i forståelse med de pårørende, sier Eirik Walle, redningsleder i HRS, til VG.