FLAKS: Kim Glendrange (t.h.) var en av de første på ulykkesstedet. Her i samtale med politibetjent Jon Løken. Foto: Erlend Olsbu
myrbakken2.jpg Foto: Erlend Olsbu

KRISTIANSAND: Kai Glendrange kom kjørende fra Vågsbygd mot Kristiansand sentrum da han fikk øye på bilen som lå på taket ved siden av veien.

— Han har hatt griseflaks, sier Glendrange til Fædrelandsvennen.

Han var en av de første som kom til stedet og meldte fra om hendelsen til politiet. Sjåføren hadde da kommet seg ut av vraket, tilsynelatende uskadet.

— Jeg hørte et smell og løp ut. Da jeg kom ned kravlet sjåføren ut av bilen. Det virket som det gikk bra med ham. Det er helt utrolig, sier en av beboerne i Myrbakken.

Fløy over sykkelsti

Politibetjent Jon Løken opplyser at politiet foreløpig ikke har vært i kontakt med noen øyenvitner.

— Vi har ikke snakket med noen som har sett hva som skjedde. Hendelsesforløpet er foreløpig uklart, sier Løken til Fædrelandsvennen.

Spor på stedet tyder på at sjåføren kolliderte med fenderkanten, fløy over sykkelstien og inn i en hekk før den landet på taket foran en garasje.

— Bilen har fått skrens på kjøretøyet, gått over autovernet og havnet på taket, opplyser operasjonsleder Ingrid Mæhre ved Agder politidistrikt.

Deltok på bilstevne

Etter det Fædrelandsvennen forstår, har bilen kommet fra Fiskåtangen der det søndag arrangeres Sørlandets motordag.

Deltakere på arrangementet opplyser til Fædrelandsvennen at føreren av Corvetten forsøkte å "burne" på parkeringsplassen utenfor Fædrelandsvennens lokaler, uten å lykkes. Bilen er en 1977-modell og den originale motorkraften er 180 hestekrefter.

— Ulykken skjedde i forbindelse med akselerasjon. Politiet har midlertidig beslaglagt førerkortet til føreren, opplyser Mæhre til Fædrelandsvennen.

Det er 80 meter fra avkjørselen til Fiskåtangen til stedet bilen kjørte utfor.