KRISTIANSAND: 1. september i fjor ble Camilla Sjøkvist og hennes kjæreste Geir André Cisternas (30) slått nedmed en jernstang av en 21 år gammel mann nær Domkirken. Torsdag ble mannen dømt til seks år i fengsel. Sjøkvist forteller at hun ble svært lettet over kjennelsen.

— Jeg danset, lo og gråt av glede. Nå føler jeg at jeg har fått god tid på meg, og at det er blitt satt en slags sluttstrek, sier Sjøkvist.

Spent før dommen

Hun legger til:

— Jeg var veldig spent før dommen falt, fordi det var så stort sprik mellom aktor og forsvarer i saken. Selv om jeg er veldig lettet nå, har jeg allerede begynt å grue meg til han kommer ut igjen. Jeg er fortsatt veldig redd for ham, og jeg har sovet med mobiltelefonen i hendene fordi jeg vil være klar til å kunne ringe politiet, forteller Sjøkvist.

Hun håper inderlig at gjerningsmannen ikke anker dommen.

— Jeg stoler på at han vil stå for det han sa i retten sist, nemlig at han skulle ta den straffen han fikk.

Delvis tilbake i jobb

Sjøkvist forteller at hun fortsatt har mye vondt i hodet, og at hun sliter med svimmelhet. Hun er tilbake i 30 prosent stilling i sin jobb på Hennes og Mauritz, og sier at målet er å komme tilbake i full jobb.

— Jeg har fått masse fantastisk støtte fra familie, venner og kolleger, men jeg fikk nylig en ny knekk da jeg var innom jobb. Jeg må bare ta tiden til hjelp framover.

Geir André Cisternas er tilbake i 40 prosent jobb på NOV, og Sjøkvist sier at selv om de ikke lenger er kjærester, så har de støttet hverandre i den vonde tiden.

Håper gjerningsmannen får hjelp

— Vi har fått et spesielt bånd etter å ha vært i helvete og kommet tilbake, illustrerer Sjøkvist.

— Hvilke tanker gjør du deg om gjerningsmannen?

— Han er egentlig bare et barn i mine øyne. Jeg veksler mellom å synes synd på ham og å ha lyst til å filleriste ham. Men jeg håper at han kan få hjelp og at han ikke er sint på meg når han kommer ut.