VENNESLA: Torsdag fikk hun hele kommunestyret med på at leieavtalen med Vennesla-utgaven av Oslo Kristne Senter må reforhandles, og at politikerne, ikke byråkratiet, skal godkjenne videre avtale.

I fjor var det stort strid da KrF og kommunestyreflertallet valgte å leie ut Kulturhuset på fast basis til menigheten OKS Venneslakirken hver søndag. Utleiereglementet endres ikke nå, men politikerne vil se på OKS-avtalen spesielt.

Det viser seg at OKS Venneslakirken har investert 1,5 millioner kroner i et lys— og lydanlegg i Kulturhuset. Dette anlegget leier menigheten videre ut til de lag, foreninger og konsertarrangører som leier Kulturhuset av kommunen.

Menigheten tar 3.000 kroner for lydanlegget, kommunen tar 1500 kroner i leie for salen i Kulturhuset.

Berit Kittelsen mener kommunen kan ha brutt lovverket om offentlige anskaffelser da avtalen om lydutleie ble inngått. Dette skal nå vurderes. Kittelsen har før vært kritisk til at trossamfunn skal leie Kulturhuset permanent.

Pastor Per Inge Førde er glad for at saken har kommet opp. - Siden kommunen ikke har investert i eget lydanlegg, har vi forsøkt å finne praktisk, gode løsninger. Men jeg ser jo motargumentene. Vi ønsker full ryddighet og er ikke ute etter å tjene penger, sier han.