DYPE SPOR: Sporene viser hvordan sjåføren har kjempet for å holde betongbilen på veien. Foto: Rune Stensland
I GRØFTA: Den 30 tonn tunge betongbilen har kjørt seg veldig hardt fast i grøfta. Foto: Rune Stensland
POLITI: En politipatrulje bistår med å dirigere trafikken på stedet. Foto: Rune Stensland

KRISTIANSAND: — Jeg kjørte på Høvågveien mot Dvergsnes i betongbilen. Da møtte jeg en lastebil som lå helt på gulstripa. Det føltes veldig smalt, og jeg la meg litt for langt ut til høyre, forteller sjåføren (26) til Fædrelandsvennens reporter på stedet.

Den tunge betongbilen på 30 tonn ble dratt ned i grøfta 150 meter fra rundkjøringen på Rona.

— Det kom mange biler imot, så jeg var redd for å rette opp for hardt. Da kunne jeg kommet over i motsatt kjørefelt, sier sjåføren, som mistet helt kontrollen over det tunge kjøretøyet.

- Kjedelig

Han rakk ikke å bli redd, men synes det er veldig kjedelig å måtte ha hjelp av bergingsbil.

DYPE SPOR: Sporene viser hvordan sjåføren har kjempet for å holde betongbilen på veien. Foto: Rune Stensland

— Jeg har vært sjåfør i tre-fire år. Men dette er første gang jeg må ha redningshjelp. Det er ikke noe gøy, sier han.Trafikken går som normalt på stedet. Betongbilen står helt utenfor veibanen. Sjåføren kom uskadet fra hendelsen, men bilen har fått materielle skader.

— Hjørnet på høyre støtfanger fremme er knust. Det samme er speilet, sier 26-åringen.

Må tømme bilen

Kristoffer Ellingsen, bilberger i Viking, er på stedet med Vikings største bergingsbil på 25 tonn. Ytterligere en redningsbil som er nesten like stor er på vei til stedet.

— Vi venter også på en pumpebil som skal pumpe opp 15 tonn med betong fra betongbilen. Utstyret vårt er sterkt nok til å trekke opp betongbilen nå, men den vil ikke tåle belastningen uten å bli kvitt lasten først, sier Ellingsen.

POLITI: En politipatrulje bistår med å dirigere trafikken på stedet. Foto: Rune Stensland

Viking har bare lov å stenge veien i femten minutter. Derfor er politiet på vei til stedet.— Jeg regner med vi må stenge veien og bistå med bilberging der ute. Patruljen er ikke på stedet ennå, så vi vet foreløpig ikke hvordan det blir i detalj, sier operasjonsleder Øystein Vellesen i Agder politidistrikt.

Litt over klokka 14 ankom en politibil stedet. Da var entreprenørene fra NCC så vidt i gang med å dirigere trafikken.

Veien ble stengt

Ifølge politiets operasjonssentral er Veivesenet også på plass og bistår med dirigering. Veien ble da stengt ved rundkjøringi Rona.

— Det blir omkjøring begge veier rundt Søm. Bilen må tømmes for betong før den kantrekkes opp. Omkjøring ventes å vare tilcirka klokken 15.00, opplyser operasjonsleder i politiets logg.

Ifølge Kristoffer Ellingsen ble betongbilen trukket opp fra grøften rundt klokka 15.10. Den kunne så kjøre for egen maskin til verksted på Mjåvann.