ARENDAL: Før møtet hadde aksjonsleder Sigurd Ledaal anslått at 7-800 mennesker skulle komme. Under forrige fakkeltog for sykehuset i Arendal, samlet tusenvis av mennesker seg i gatene.

Inne i Arendal kulturhus er det plass til 700 mennesker når det er fullt, det er inklusive politikere, sykehusledelsen og aksjonsledelsen. I det møtet skal ta til, er det godt over halvfullt i salen.

Mange av de tilstedeværende er barn, som går med ballonger hvor det står: "La barneavdelingen leve". Det er imidlertid ingen som har tatt til orde for å legge ned noen barneavdeling, tvert i mot er situasjonen den at sykehusledelsen har styrket Barnesenteret i Arendal.For en vaktordning med hjemmevakt hadde bare eksistert i ni måneder før det ble klart at det ble for belastende for legene som gikk i turnusen. Det ble for mange utrykninger, og sykehusledelsen mente det var riktig å vurdere å overføre akutt syke barn til Kristiansand på kveld, natt og helg.

Dermed ble det nedsatt en arbeidsgruppe som skulle komme med forslag til løsning. Siden den bestod av ansatte fra både Arendal og Kristiansand, ble det umulig å enes om ett forslag.

I stedet utredet de to alternativer, og sykehusledelsen valgte å innføre vakt for tilstedeværende lege 24 timer i døgnet. Dermed er det alltid leger til stede, i motsetning til de forrige ni månedene hvor legene har hatt hjemmevakt.

Aksjonistene ønsker at det skal tilføres tre nye legestillinger til Barnesenteret i Arendal. Det vil ikke sykehusdirektøren, som trenger leger andre steder.

Under møtet skal sykehusledelsen og politikere fra Aust-Agder diskutere Barnesenteret og strategiplanen for sykehuset.