KRISTIANSAND: Brannen i Brun og Blid på Østerveien ble påtent av kvinnen. Hun har både i tingretten og lagmannsretten erkjent selve ildspåsettelsen, men ikke akseptert straffskyld for tiltalen om forsøk på mordbrann.

Det har i begge rettsintanser ikke vært noen tvil om det objektive grunnlag for selve den straffbare handlingen. Juryen på fem kvinner og fem menn var også enig med påtalemyndigheten at kvinnen var skyldig i forsøk på mordbrann, men de tre fagdommerne satte kjennelsen til side. Dermed må saken opp til ny behandling, da i meddomsrett med tre juridiske dommere og fire legdommere.De tre juridiske dommerne satte kjennelsen til side fordi de åpenbart mente at det ikke var ført tilstrekkelig bevis for tiltaltes skyld. Det betyr at dommerne mener at den 20 år gamle kvinnen ikke selv var klar over og kunne forutse at dette kunne bli en brann med den dimensjon, skadefølge og fare for tap av menneskeliv som brannen fikk.

I de juridiske termer betegnes dette som subjektiv skyld, og det må foreligge både objektiv og subjektiv skyld for at en tiltalt skal kunne dømmes.Da saken var til behandling i tingretten fikk kvinnen ubetinget fengsel i to år og ni måneder. Hun ble i tillegg dømt til å betale over en million i erstatning, og oppreisningserstatning til en ung jente som oppholdt seg i solstudioet da brannen oppstod.