KRISTIANSAND: Siste gang mannen ble tatt var 2. februar i år i Brogata i Mandal. Da ble han stoppet av politiet. I retten erkjente mannen at han kjørte uten nødvendig tillatelse. Årsaken var ifølge hans rettslige forklaring at han ville få transportert bilen sin hjem, fordi den hadde punktert.

48-åringen er straffedømt en rekke ganger, hovedsaklig for overtredelser av vegtrafikklovgivningen. Hele 11 ganger er han dømt for å ha kjørt uten førerkort. Siste gang han fikk dom for lignende forhold var 18. november 2010. Da fikk han 14 dagers ubetinget fengsel. Denne gang ble det 21 dager ubetinget.

Kristiansand tingrett sier blant annet i dommen at det "i straffeskjerpende retning er lagt vekt på at handlingsmønsteret til tiltalte bærer preg av at han ikke tar kjøring uten gyldig førerbevis alvorlig. Gjennom en årrekke har han med jevne mellomrom fått reaksjoner for tilsvarende overtredelser. Retten er ved denne anledningen ikke uenig i aktors karakteristikk av at tiltalte utviser en total forakt for vegtrafikklovgivningen ved å fortsette å kjøre bil uten tillatelse. Retten finner at det må utmåles en strengere reaksjon nå enn ved forrige anledning".