AGDER: I november 2010 drepte den da 55 år gamle kvinnen sin 64 år gamle nabo i en kommunal bolig i Flekkefjord.

Nå er kvinnen dømt til tvunget psykisk helsevern i Lister tingrett. Kvinnen skal, ifølge retten, ha vært psykotisk i gjerningsøyeblikket.

Drept med slag

1. november 2010 flyttet kvinnen inn i et bofellesskap i Sundegaten. Tidlig om morgenen 8. november ringte hun på hos den 64 år gamle mannlige naboen.

Naboen skal ha blitt drept ved at kvinnen slo ham flere ganger i hodet med et trestykke.

Angrep kommunal ansatt

I 2007 angrep kvinnen en ansatt i kommunen med hammer. Etter episoden i 2007 ble kvinnen innlagt på psykiatrisk klinikk, hvor hun ble værende gjennom hele 2008. Hun flyttet deretter hjem til sin private bolig på Hidra, der naboer og venner opprettet en tilsynsordning hvor de byttet på å være hos henne om kveldene. I frykt for å begå alvorlige handlinger, lenket kvinnen seg fast med kjetting i kjelleren sin om kveldene.

I oktober 2010 skrev kvinnen et brev til fylkeslegen om at hun var redd hun kan komme til å drepe noen. I brevet skrev kvinnen at hun var redd for at ”krigsfantasiene” hun fikk når hun var alene om kvelden og natten skulle ta overhånd.

Gransket av fylkeslegen

Etter drapet ble behandlingen av kvinnen gransket av fylkeslegen i Rogaland, som kom frem til at Flekkefjord kommune ikke hadde gitt den psykisk syke kvinnen et forsvarlig tilbud.

Kommunen brøt helseloven, men ble ikke ilagt noen straff.