Påstanden står å lese i tiltalen politiadvokat Ernst Ragnar Pfaff har utferdiget mot en 19-åring fra Saltrød, og en 18-åring fra samme tettsted. Offeret er fra Eydehavn, og det var der volden skal ha funnet sted.

Ifølge tiltalen er volden utført på "en særlig smertevoldende måte ved bruk av særlig farlig redskap", som det heter i lovteksten. Det vises videre til at volden er utført under særdeles skjerpende omstendigheter.

— Ved avgjørelsen av om andre særdeles skjerpende omstendigheter foreligger skal det særlig legges vekt på om overtredelsen er begått av flere i fellesskap, og om den har karakter av mishandling, skrives Pfaff i tiltalen.

— Offeret ble slått og sparket gjentatte ganger i ansikt, hode og kropp, blant annet ved bruk av et balltre, slik at alle tennene i fronten og på venstre side fikk bruddskader. Videre ble det ved innleggelse ved Sørlandet sykehus Arendal, der han ble innlagt samme natt, konstatert hjernerystelse, hevelser, blåmerker og kutt i ansikt og hode. Handlingen ble begått i fellesskap og hadde karakter av mishandling, fremholder politiadvokaten.

Saken behandles i tingretten i mars. Da vil aktoratet legge ned påstand om erstatning til offeret.